Innovation och auktion i Sveaskogs och Svenska Skogsplantors monter på Elmia

Testa och tävla med en ny höjdmätningsapp, och gå på auktion där du kan buda på attraktiva jakt- och fiskeupplevelser och elitplantor. I Sveaskogs och Svenska Skogsplantors montrar väntar många spännande aktiviteter för dig som planerar att besöka SkogsElmia.   

Sommar betyder skogsmässor och i veckan slår SkogsElmia åter upp portarna. Här kan skogsägare, entreprenörer, forskare, skogsbolag och andra skogsintresserade mötas för att utbyta kunskap och erfarenheter samt göra affärer. 

- Årets mässa har extra stort fokus på innovationer, något som bland annat visar sig genom SkogsElmia Innovation Award – en utmärkelse som lyfter ny, innovativ teknik inom skogsbruket och delas ut för första gången. Det har vi tagit fasta på i Sveaskogs monter nummer 649, säger Pernilla Widén, kommunikationsansvarig för Sveaskogs marknadsområde Syd. 

Är du Elmias bästa trädmätare?

Sveaskog är nominerat till SkogsElmia Innovation Award med höjdmätningsappen Arboreal Trädhöjd – som mässbesökare har möjlighet att testa live i montern, vilket även kan leda till ett riktigt fint pris för den som utmärker sig som Elmias bästa trädmätare: En kastkurs med övernattning hos Mörrums Kronolaxfiske. Trädet kommer vi att fälla och kontrollmäta på lördag den 8 juni kl. 13.30. Välkommen att titta på! 

- Skog är en väldigt bra miljö att jobba med AR i, eftersom där finns många kontraster och tydliga strukturer. Vi vet också att skogsägare har ett stort behov att kunna samla in och sortera data digitalt, säger Johan Ekenstedt, innovatören som har tagit fram appen tillsammans med Sveaskog, och till vardags arbetar som teknikspecialist på företaget. 

Buda för välgörenhet!

Torsdag den 6 juni och fredag den 7 juni arrangerar vi ”bonnauktion” i montern kl. 13.30. Passa på att buda på bland annat attraktiva jakt- och fiskeupplevelser och stora elitplantor från SSP (SA115). Alla intäkter doneras till välgörande ändamål, Jontefonden.

Givetvis går det även bra att svänga förbi enbart för att ställa frågor eller prata om skogsbruk, jakt, fastigheter eller skogliga tjänster med representanter för vår breda verksamhet. Eller varför inte göra en bra affär med våra virkesköpare – och ta reda på hur vi maximerar värdet på din skog.  

Helhetsleverantör av föryngring

Sveaskogs affärsområde Svenska Skogsplantor i grannmontern 651 presenterar nya kundansvariga och de team som de arbetar i med Kundansvarig och Uppdragsansvarig.

PlantmaX – nästa generations planteringsmaskin – är en annan nyhet i montern. Utvecklingsföretaget Plantma har representanter på plats och visar bilder samt svarar på frågor under torsdag och fredag.

- Den som vill kan också testa sina kunskaper om frön och träd i vår frågetävling, berättar Tom Jägestedt, kommunikationsansvarig för Svenska Skogsplantor. 

SkogsElmia 2019 arrangeras i skogen 3 mil söder om Jönköping 6-8 juni. Du finner oss i montrarna 649 och 651.

 

SkogsElmia 2019 

När: 6-8 juni 

Var: I Bratteborg, 30 km söder om Jönköping 

Tema: Skogsägande 

Nyheter: I år delas två nya priser ut – SkogsElmia Innovation Award och Silviculture Award. Priserna delas ut till företaget med årets bästa nya teknik respektive årets bästa skogsvårdare. Sveaskog tävlar i den förstnämnda kategorin med höjdmätningsappen Arboreal – Trädhöjd.

Publicerad: 2019-06-05