Svenska Skogsplantor och Mellanskog i nytt långsiktigt avtal

Svenska Skogsplantor, som ingår i Sveaskogskoncernen, har tecknat ett nytt avtal med Mellanskog. Avtalet innebär ett fördjupat samarbete och sträcker sig över tio år.

- Det här är ett viktigt avtal för Svenska Skogsplantor som innebär att vi levererar plantor och inte minst vår kompetens till Mellanskogs medlemmar. Genom avtalet stärker vi vår position som ledande inom plantor och föryngring, säger Gustav Thoft, affärsutvecklingschef vid Svenska Skogsplantor.

Under nästa år tillsätts ett gemensamt råd som kommer att arbeta med utvecklingsfrågor inom skogsvård så som tillväxt och kvalitet.

- Svenska Skogsplantor är inne i en progressiv fas med stora satsningar inom både produktion och produkterbjudandet. Mellanskog har 26 000 medlemmar, storleken kombinerat med ett långsiktigt avtal gör att vi nu har en stabil plattform för vidareutveckling av redan konkurrenskraftiga produkter och tjänster för medlemmarna, säger Gustav Thoft.

- Tillsammans med Svenska Skogsplantor har vi skapat förutsättningar för ett långvarigt samarbete som kommer vara utvecklande för båda parter. I och med avtalet säkrar vi våra medlemmars tillgång till kvalitativa plantor även på lång sikt, säger Erik Viklund, Skogsvårdschef på Mellanskog

Avtalet omfattar plantleveranser från och med våren 2021.

För mer information, kontakta:
Gustav Thoft, affärsutvecklingschef Svenska Skogsplantor, 072-745 12 49, gustav.thoft@skogsplantor.se

Erik Viklund, Skogsvårdschef Mellanskog, 010-482 80 18, erik.viklund@mellanskog.se

Sveaskogs presstjänst, 08-655 90 50

Läs även hos Mellanskog

Fler nyheter

Lediga tjänster

02 april 2024

Vi söker en plantskolearbetare med inriktning odling till Trekantens plantskola

Din viktigaste arbetsuppgift är att sköta om våra skogsplantor så att plantorna uppnår de kvalitetskrav som vi har.

Nyhet

13 december 2023

Svenska Skogsplantor investerar i ny produktionslinje på Trekantens plantskola

Svenska skogsplantor, SSP, har investerat 14,5 miljoner kronor i en ny produktionslinje för packning av skogsplantor på Trekantens plantskola. Satsningen ska bidra till ökad leveranskvalitet på skogsplantorna.

Nyhet

26 september 2023

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar ny effektiv skyddsbehandling för barrotsplantor

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar en ny effektiv skyddsbehandling mot snytbaggeangrepp för barrotsplantor. Produktnamnet för den nya skyddsbehandlingen är Connisafe®.

Nyhet

10 november 2022

Träfiberkrukor blir det nya gröna i odlingsproduktionen

Den planta som en gång har odlats i en biokompositkruka blir en del av själva krukan. Klimatsmart och miljövänligt när träfibrer blir till nya krukor, i det pilotprojekt som Svenska Skogsplantor just nu driver på en av sina plantskolor.

Nyhet

20 september 2022

Stenvalls Trä inviger visningsobjekt i samarbete med Svenska Skogsplantor – stora skillnader i tillväxt

Under måndagen 19 september höll Stenvalls Trä invigning av ett nytt visningsobjekt med förädlade plantor som anlagts tillsammans med Svenska Skogsplantor. Skillnaderna mellan plantorna är tydliga.

Nyhet

12 september 2022

Ny maskin för ramhantering vid Lugnets plantskola

Lugnets plantskola utanför Bålsta har under sommaren installerat en ny maskin för hantering av odlingsramar.