Träffa Svenska Skogsplantor och Sveaskog på Elmia Wood

Den 7–10 juni är det dags för Elmia Wood igen – världens största skogsmässa. Svenska Skogsplantor och Sveaskog deltar tillsammans på temat Framtidens skog.

I anslutning till montern blir det också en planteringstävling där besökarna kan testa hur bra de är på att plantera.

Hur kommer framtidens skog att se ut? Det kan man få reda på om man besöker Sveaskogs och Svenska Skogsplantors monter under Elmia Wood. I montern visas bland annat förädlade frön och plantor som ska bidra till framtidens skogar. Jakt, fiske och virkesköp står också på programmet. Och så planteringstävlingen, där besökarna får möjlighet att visa sina kunskaper i plantering. Men det gäller inte bara att vara snabb för att vinna – planteringen ska ske med kvalitet också.

– I år blir första gången vi ställer ut tillsammans med Svenska Skogsplantor och det är extra roligt att kunna visa hur vi hör ihop och vilken nytta vi har av varandra, säger Fredrik Klang, marknadsområdechef på Sveaskog.

Känn dig som hemma i skogen

En nyhet på plantsidan är den nya plantwebben där kunderna kan köpa plantor över nätet.

– Vi kommer också att visa plantor som är belagda med Conniflex, vårt eget skydd mot snytbaggar som både är miljövänligt och effektivt, säger Hans Thyr, marknadsspecialist på Svenska Skogsplantor.

Besökarna i montern kan också slå sig ner vid en brasa med en kopp kaffe. Sveaskog och Svenska Skogsplantor bjuder på lokalt bakad Smålandsmacka med Vaggerydskorv till alla som hälsar på.

– Mässan är ett jättebra tillfälle att träffas och prata med alla kunder, leverantörer, skogsägare, konkurrenter och andra intressenter. Vi försöker bjuda på lite lugn så att man kan koppla av precis som man ska göra när man är i skogen, säger Fredrik Klang.

Fler nyheter

Lediga tjänster

02 april 2024

Vi söker en plantskolearbetare med inriktning odling till Trekantens plantskola

Din viktigaste arbetsuppgift är att sköta om våra skogsplantor så att plantorna uppnår de kvalitetskrav som vi har.

Nyhet

13 december 2023

Svenska Skogsplantor investerar i ny produktionslinje på Trekantens plantskola

Svenska skogsplantor, SSP, har investerat 14,5 miljoner kronor i en ny produktionslinje för packning av skogsplantor på Trekantens plantskola. Satsningen ska bidra till ökad leveranskvalitet på skogsplantorna.

Nyhet

26 september 2023

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar ny effektiv skyddsbehandling för barrotsplantor

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar en ny effektiv skyddsbehandling mot snytbaggeangrepp för barrotsplantor. Produktnamnet för den nya skyddsbehandlingen är Connisafe®.

Nyhet

10 november 2022

Träfiberkrukor blir det nya gröna i odlingsproduktionen

Den planta som en gång har odlats i en biokompositkruka blir en del av själva krukan. Klimatsmart och miljövänligt när träfibrer blir till nya krukor, i det pilotprojekt som Svenska Skogsplantor just nu driver på en av sina plantskolor.

Nyhet

20 september 2022

Stenvalls Trä inviger visningsobjekt i samarbete med Svenska Skogsplantor – stora skillnader i tillväxt

Under måndagen 19 september höll Stenvalls Trä invigning av ett nytt visningsobjekt med förädlade plantor som anlagts tillsammans med Svenska Skogsplantor. Skillnaderna mellan plantorna är tydliga.

Nyhet

12 september 2022

Ny maskin för ramhantering vid Lugnets plantskola

Lugnets plantskola utanför Bålsta har under sommaren installerat en ny maskin för hantering av odlingsramar.