Världsrekordförsök skogsträdplantering

världrekordplantörenFoto: Marie Birkl  

Tisdag den 26 juni gör Timo Kloft ett försök att slå världsrekordet i skogsträdplantering strax nordväst om Lycksele. Rekordet består utav plantering av så många skogsträdplantor som möjligt på 24 timmar.

Förra sommaren genomförde Timo ett försök där över 17 000 SA30-plantor planterades. Det var mer än det gällande rekordet men försöket godkändes inte då det krävdes ytterligare dokumentation för att få det registrerat av Guinness. Därför gör nu Timo nu ett nytt försök och han lämnar inget åt slumpen. 

- Jag äter inget kött innan och under försöket då man blir trött och långsam. Jag behöver också ha bättre koll på mina pauser och planera dem så att jag inte förlorar för mycket tid. Det är även bra att ha flera par skor att byta mellan när fötterna blir trötta och blöta, säger Timo Kloft. 

Timo jobbar i vanliga fall för Qvarnsjö Skogstjänster och det är Sveaskogs entreprenör i området, Håxås Skogstjänst, som ansvarar för planteringen. Det är ett riktigt föryngringsobjekt och ska planteras enligt konstens alla regler. 

Du hittar till platsen för rekordförsöket via koordinaterna 64.89486, 18.16787 (SWEREF 99 TM 7200493 – 649923). Startskottet går kl 07:00.

- Jag välkomnar alla som vill komma och heja på, det ger stort stöd och tas tacksamt emot, avslutar Timo Kloft. 

Svenska Skogsplantor önskar Timo stort lycka till!

 

 

Världsrekordförsöket genomförs i samarbete med Svenska Skogsplantor, Pottiputki planteringsrör och Skogma skogsbruksutrustning. 

SA30 plantan är en standardplanta, speciellt framtagen för norra Sverige. Den är mycket uppskattad av entreprenörer då den är lätt att transportera ut på markerna och väldigt effektiv att plantera. Eftersom plantan är mindre rymmer varje kartong cirka 500 plantor. Det är nästan dubbelt så många plantor i varje kartong som för en vanlig standardplanta i norra Sverige.

 

För mer information:
Högupplöst bild finns tillgänglig
Tom Jägestedt
Marknadsförings- och kommunikationsansvarig
010-544 97 30

Skicka epost till Tom