Nya kundansvariga inom SSP

Svenska Skogsplantor utvecklas ytterligare. Med målet att ta fler marknadsandelar har nu nya kundansvariga anställts.​

Svenska Skogsplantor satsar hårt framåt och har ambitionen att kunna serva sina återkommande och nytillkommande kunder ännu bättre, samtidigt som man siktar på att ta fler marknadsandelar. 

– Vi har marknadens bästa produktprogram och tillsammans med en stark serviceorganisation som vi nu förstärkt ytterligare känns det som att vi verkligen är på rätt väg, säger Roger Johansson som är affärsområdeschef på Svenska Skogsplantor.

Som en del i arbetet med just service har tjänsterna även döpts om från ”säljare” till ”kundansvariga”. Det skickar tydliga signaler om vart fokus ligger. 

Något annat som, förutom affärsmässighet och servicetänk, var viktigt i rekryteringen var att de nya personerna hade hög kunskap om skogsodling och plantkvaliteter. MO Mitt har fått tre nya medarbetare. Lisa Halvardsson med stationering i Sunne har hand om Värmland, Dalsland, Bohuslän och framöver även Norge. Hon började sin karriär på Svenska Skogsplantors plantskola i Lugnet en gång i tiden. 

– Det är väldigt nyttigt att med egna ögon fått se hur det faktiskt ser ut från grunden, just därför vet jag precis hur det fungerar och varför kvaliteten på våra plantor blir så bra som den blir, säger Lisa Halvardsson.

En annan av de nya kundansvariga i MO Mitt är Jakob Bengtsson som har Lugnet som sin stationeringsort. Därifrån har han ansvar för Uppland och Östra Västmanland. 

– Tidigare har jag arbetat som både produktionsledare och som virkesinköpare så de två sammanslaget gör att jag har en bra bas att stå på. Dels har jag ju roddat med att rent praktiskt få rätt planta till rätt ställe, sedan har jag även i min roll som inköpare haft mycket kommunikation med folk, så det här känns som en spännande och ny utmaning för mig, säger Jakob Bengtsson.

Pasi Trollhjärta blir MO Mitts kundansvarige i Hallsberg med ansvarsområdet Södermanland. Han har tidigare jobbat som skogsvårdsentreprenör. Med både praktisk och teoretisk skoglig bakgrund har han planterat en hel del plantor genom åren. Det med hans breda kunskap om skogsbruket gör Pasi Trollhjärta till ett tryggt bollplank för både erfarna och ”nya” skogsägare som vill ha råd om föryngring. 


– Jag ser fram emot att göra mitt bästa för att de kunder vi har i Södermanland ska känna att de får bästa möjliga service när det kommer till föryngring samt att knyta till oss ännu fler nya kunder, säger Pasi Trollhjärta.

I MO Nord blir Irene Sivertsson kundansvarig för Jämtland och Västernorrland med stationering i Östersund. Irene är välbekant med Sveaskog då hon jobbat på företaget 2004–2012. Genom egna företaget Sivertsson och Fredriksson, Hållbarhetskonsulterna har Irene jobbat med hållbar affärsutveckling och närmast var hon projektanställd på Östersund kommun för att inrätta kommunens första naturreservat.

– Jag är biolog i botten och har jobbat 20 år inom skogsnäringen, men rollen som kundansvarig blir ny på ett sätt vilket är jättespännande. Jag gillar kundrelationer och affärer så jag ser det som roligt och intressant att komma in på en ny del inom skogsnäringen, säger Irene Sivertsson. 

Avslutningsvis skickar Roger Johansson med de nya kundansvariga en uppgift han gärna vill att de löser. 

– Vi på Svenska Skogsplantor vill gärna lyfta fram information om våra plantors fina tillväxt på ett bättre sätt. Vi har väldigt bra genetiskt material men den informationen om vilket stort värde detta har för skogsägaren har fått lite för lite spridning i skogsbruket. Det är någonting de gärna får sätta tänderna i direkt. 

Fler nyheter

Pressmeddelande

30 juni 2020

Svenska Skogsplantor bygger nytt effektivare växthus vid Lugnets plantskola

Svenska Skogsplantor (SSP), ett affärsområde inom Sveaskog, investerar för effektivisering av odlingarna. Ett nytt blockväxthus på cirka 5 000 kvm har under våren upprättats vid Lugnets plantskola utanför Bålsta.

Pressmeddelande

23 april 2020

Svenska Skogsplantor investerar 100 MKR i plantverksamheten

Stegrad efterfrågan får Svenska Skogsplantor, ett affärsområde inom Sveaskog, att investera 100 MKR i ökad produktion av skogsplantor.

Pressmeddelande

15 april 2020

Svenska Skogsplantor i logistiksamarbete med Sonat

Med start i vår inleder Svenska Skogsplantor (SSP), ett affärsområde inom Sveaskog, ett samarbete med Sonat gällande planttransporter. Sonat är specialister inom distribution och ledande inom transportkontrolltorn, en funktion för överblick av transportflöden.

Nyhet

23 mars 2020

Information med anledning av Coronaviruset

Här har vi samlat information med anledning av Coronaviruset.

Svenska Skogsplantors affärsområdeschef Anders Nilsson, mitten, klipper band och inviger plantskolans nya conniflexlinje tillsammans med platschef Peter Forsberg t.v och Ludvika kommunstyrelses v. ordförande HåGe Persson t.h.

Pressmeddelande

12 februari 2020

Invigning av storsatsning i Svenska Skogsplantors plantskola i Nyhammar

I går invigdes tre viktiga framtidssatsningar vid Stakhedens plantskola i Nyhammar utanför Ludvika. Under senaste året har Svenska Skogsplantor, som ingår i statliga Sveaskog, investerat mer än 20 MKR i att utveckla och effektivisera plantskolan.

Pressmeddelande

10 december 2019

Svenska Skogsplantor och Mellanskog i nytt långsiktigt avtal

Svenska Skogsplantor, som ingår i Sveaskogskoncernen, har tecknat ett nytt avtal med Mellanskog. Avtalet innebär ett fördjupat samarbete och sträcker sig över tio år.