Nya kundansvariga inom SSP

Svenska Skogsplantor utvecklas ytterligare. Med målet att ta fler marknadsandelar har nu nya kundansvariga anställts.​

Svenska Skogsplantor satsar hårt framåt och har ambitionen att kunna serva sina återkommande och nytillkommande kunder ännu bättre, samtidigt som man siktar på att ta fler marknadsandelar. 

– Vi har marknadens bästa produktprogram och tillsammans med en stark serviceorganisation som vi nu förstärkt ytterligare känns det som att vi verkligen är på rätt väg, säger Roger Johansson som är affärsområdeschef på Svenska Skogsplantor.

Som en del i arbetet med just service har tjänsterna även döpts om från ”säljare” till ”kundansvariga”. Det skickar tydliga signaler om vart fokus ligger. 

Något annat som, förutom affärsmässighet och servicetänk, var viktigt i rekryteringen var att de nya personerna hade hög kunskap om skogsodling och plantkvaliteter. MO Mitt har fått tre nya medarbetare. Lisa Halvardsson med stationering i Sunne har hand om Värmland, Dalsland, Bohuslän och framöver även Norge. Hon började sin karriär på Svenska Skogsplantors plantskola i Lugnet en gång i tiden. 

– Det är väldigt nyttigt att med egna ögon fått se hur det faktiskt ser ut från grunden, just därför vet jag precis hur det fungerar och varför kvaliteten på våra plantor blir så bra som den blir, säger Lisa Halvardsson.

En annan av de nya kundansvariga i MO Mitt är Jakob Bengtsson som har Lugnet som sin stationeringsort. Därifrån har han ansvar för Uppland och Östra Västmanland. 

– Tidigare har jag arbetat som både produktionsledare och som virkesinköpare så de två sammanslaget gör att jag har en bra bas att stå på. Dels har jag ju roddat med att rent praktiskt få rätt planta till rätt ställe, sedan har jag även i min roll som inköpare haft mycket kommunikation med folk, så det här känns som en spännande och ny utmaning för mig, säger Jakob Bengtsson.

Pasi Trollhjärta blir MO Mitts kundansvarige i Hallsberg med ansvarsområdet Södermanland. Han har tidigare jobbat som skogsvårdsentreprenör. Med både praktisk och teoretisk skoglig bakgrund har han planterat en hel del plantor genom åren. Det med hans breda kunskap om skogsbruket gör Pasi Trollhjärta till ett tryggt bollplank för både erfarna och ”nya” skogsägare som vill ha råd om föryngring. 


– Jag ser fram emot att göra mitt bästa för att de kunder vi har i Södermanland ska känna att de får bästa möjliga service när det kommer till föryngring samt att knyta till oss ännu fler nya kunder, säger Pasi Trollhjärta.

I MO Nord blir Irene Sivertsson kundansvarig för Jämtland och Västernorrland med stationering i Östersund. Irene är välbekant med Sveaskog då hon jobbat på företaget 2004–2012. Genom egna företaget Sivertsson och Fredriksson, Hållbarhetskonsulterna har Irene jobbat med hållbar affärsutveckling och närmast var hon projektanställd på Östersund kommun för att inrätta kommunens första naturreservat.

– Jag är biolog i botten och har jobbat 20 år inom skogsnäringen, men rollen som kundansvarig blir ny på ett sätt vilket är jättespännande. Jag gillar kundrelationer och affärer så jag ser det som roligt och intressant att komma in på en ny del inom skogsnäringen, säger Irene Sivertsson. 

Avslutningsvis skickar Roger Johansson med de nya kundansvariga en uppgift han gärna vill att de löser. 

– Vi på Svenska Skogsplantor vill gärna lyfta fram information om våra plantors fina tillväxt på ett bättre sätt. Vi har väldigt bra genetiskt material men den informationen om vilket stort värde detta har för skogsägaren har fått lite för lite spridning i skogsbruket. Det är någonting de gärna får sätta tänderna i direkt. 

Fler nyheter

Nyhet

13 december 2023

Svenska Skogsplantor investerar i ny produktionslinje på Trekantens plantskola

Svenska skogsplantor, SSP, har investerat 14,5 miljoner kronor i en ny produktionslinje för packning av skogsplantor på Trekantens plantskola. Satsningen ska bidra till ökad leveranskvalitet på skogsplantorna.

Nyhet

26 september 2023

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar ny effektiv skyddsbehandling för barrotsplantor

Svenska Skogsplantor och Sveaskog introducerar en ny effektiv skyddsbehandling mot snytbaggeangrepp för barrotsplantor. Produktnamnet för den nya skyddsbehandlingen är Connisafe®.

Nyhet

10 november 2022

Träfiberkrukor blir det nya gröna i odlingsproduktionen

Den planta som en gång har odlats i en biokompositkruka blir en del av själva krukan. Klimatsmart och miljövänligt när träfibrer blir till nya krukor, i det pilotprojekt som Svenska Skogsplantor just nu driver på en av sina plantskolor.

Nyhet

20 september 2022

Stenvalls Trä inviger visningsobjekt i samarbete med Svenska Skogsplantor – stora skillnader i tillväxt

Under måndagen 19 september höll Stenvalls Trä invigning av ett nytt visningsobjekt med förädlade plantor som anlagts tillsammans med Svenska Skogsplantor. Skillnaderna mellan plantorna är tydliga.

Nyhet

12 september 2022

Ny maskin för ramhantering vid Lugnets plantskola

Lugnets plantskola utanför Bålsta har under sommaren installerat en ny maskin för hantering av odlingsramar.

Nyhet

04 maj 2022

Mongoliskt besök på Vibytorps plantskola

Under fredagen besökte en mongolisk delegation Vibytorps plantskola och tog del av hur plantproduktion och återbeskogning utförs inom svensk skogsindustri. Delegationen besökte även Näringsdepartementet, SLU och Nordiska genbanken under sitt Sverigebesök.