Nya kundansvariga inom SSP

Svenska Skogsplantor utvecklas ytterligare. Med målet att ta fler marknadsandelar har nu nya kundansvariga anställts.​

Svenska Skogsplantor satsar hårt framåt och har ambitionen att kunna serva sina återkommande och nytillkommande kunder ännu bättre, samtidigt som man siktar på att ta fler marknadsandelar. 

– Vi har marknadens bästa produktprogram och tillsammans med en stark serviceorganisation som vi nu förstärkt ytterligare känns det som att vi verkligen är på rätt väg, säger Roger Johansson som är affärsområdeschef på Svenska Skogsplantor.

Som en del i arbetet med just service har tjänsterna även döpts om från ”säljare” till ”kundansvariga”. Det skickar tydliga signaler om vart fokus ligger. 

Något annat som, förutom affärsmässighet och servicetänk, var viktigt i rekryteringen var att de nya personerna hade hög kunskap om skogsodling och plantkvaliteter. MO Mitt har fått tre nya medarbetare. Lisa Halvardsson med stationering i Sunne har hand om Värmland, Dalsland, Bohuslän och framöver även Norge. Hon började sin karriär på Svenska Skogsplantors plantskola i Lugnet en gång i tiden. 

– Det är väldigt nyttigt att med egna ögon fått se hur det faktiskt ser ut från grunden, just därför vet jag precis hur det fungerar och varför kvaliteten på våra plantor blir så bra som den blir, säger Lisa Halvardsson.

En annan av de nya kundansvariga i MO Mitt är Jakob Bengtsson som har Lugnet som sin stationeringsort. Därifrån har han ansvar för Uppland och Östra Västmanland. 

– Tidigare har jag arbetat som både produktionsledare och som virkesinköpare så de två sammanslaget gör att jag har en bra bas att stå på. Dels har jag ju roddat med att rent praktiskt få rätt planta till rätt ställe, sedan har jag även i min roll som inköpare haft mycket kommunikation med folk, så det här känns som en spännande och ny utmaning för mig, säger Jakob Bengtsson.

Pasi Trollhjärta blir MO Mitts kundansvarige i Hallsberg med ansvarsområdet Södermanland. Han har tidigare jobbat som skogsvårdsentreprenör. Med både praktisk och teoretisk skoglig bakgrund har han planterat en hel del plantor genom åren. Det med hans breda kunskap om skogsbruket gör Pasi Trollhjärta till ett tryggt bollplank för både erfarna och ”nya” skogsägare som vill ha råd om föryngring. 


– Jag ser fram emot att göra mitt bästa för att de kunder vi har i Södermanland ska känna att de får bästa möjliga service när det kommer till föryngring samt att knyta till oss ännu fler nya kunder, säger Pasi Trollhjärta.

I MO Nord blir Irene Sivertsson kundansvarig för Jämtland och Västernorrland med stationering i Östersund. Irene är välbekant med Sveaskog då hon jobbat på företaget 2004–2012. Genom egna företaget Sivertsson och Fredriksson, Hållbarhetskonsulterna har Irene jobbat med hållbar affärsutveckling och närmast var hon projektanställd på Östersund kommun för att inrätta kommunens första naturreservat.

– Jag är biolog i botten och har jobbat 20 år inom skogsnäringen, men rollen som kundansvarig blir ny på ett sätt vilket är jättespännande. Jag gillar kundrelationer och affärer så jag ser det som roligt och intressant att komma in på en ny del inom skogsnäringen, säger Irene Sivertsson. 

Avslutningsvis skickar Roger Johansson med de nya kundansvariga en uppgift han gärna vill att de löser. 

– Vi på Svenska Skogsplantor vill gärna lyfta fram information om våra plantors fina tillväxt på ett bättre sätt. Vi har väldigt bra genetiskt material men den informationen om vilket stort värde detta har för skogsägaren har fått lite för lite spridning i skogsbruket. Det är någonting de gärna får sätta tänderna i direkt. 

Fler nyheter

Lediga tjänster

26 april 2021

Vi söker en verksamhetsutvecklare (vikariat)

Vår verksamhetsutvecklare ska vara föräldraledig och vi söker en vikarie. Vikariatet varar från 1 juni 2021 till 1 december 2022. Du kommer jobba ihop med fem arbetskamrater på enheten för skogsvård och verksamhetsstöd och ha kontakter med kolleger inom många delar av företaget.

Pressmeddelande

07 april 2021

Skoterplantor – skonsam leverans av plantor

Svenska Skogsplantor har i veckan levererat ut ca 130 000 skogsplantor till markerna runt Ullatti med hjälp av skoter, så kallade skoterplantor.

Pressmeddelande

01 mars 2021

Svenska Skogsplantor mångmiljon-investerar i Kilåmons plantskola

Svenska Skogsplantor, ett affärsområde inom Sveaskog, har beslutat att investera 12 miljoner kronor i Kilåmons plantskola utanför Sollefteå. Investeringarna görs framför allt i sådd och packhallen, där mycket av utrustning och maskiner kommer att bytas ut.

Nyhet

29 januari 2021

Roger Törnqvist ny platschef på Lagans fröstation

Roger Törnqvist är ny platschef på Lagans fröstation sedan den 4e januari. Roger kommer närmast från Sonoco Alcore där han tidigare arbetat som platschef och storkundsansvarig.

Pressmeddelande

25 november 2020

1 miljon skogsplantor på en dag - rekordtempo för Svenska Skogsplantor i Kilåmon

Kilåmons plantskola packar just nu skogsplantor i rekordtempo. Under oktober slogs det tidigare dagsrekordet, då det packades över 1 miljon plantor på en och samma dag.

Nyhet

16 november 2020

Information med anledning av Coronaviruset

Här har vi samlat information med anledning av Coronaviruset.